Mercimekten Yapılan En İyi Peynir Tarifi: Herkes Keçi Veya İnek Sütünden Yapıldı Sanıyor, Gerçekten Şaşıracaksınız

Mercimekten peynir yapmak, geleneksel peynir yapım yöntemlerine alternatif bir seçenek sunar. Genellikle süt bazlı peynirlerin tercih edildiği düşünülse de, mercimek peyniri düşük yağ içeriğiyle dikkat çeker.

MALZEMELER:

– 1 su bardağı mercimek
– 4 su bardağı su
– 1 tatlı kaşığı tuz
– 1 yemek kaşığı zeytinyağı

YAPILIŞI:

MERCİMEĞİ YIKAMA: Mercimeği uygun bir kabın içine alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin. Bir gün boyunca bekletin.

MERCİMEĞİ HAZIRLAMA: Mercimeği süzüp iyice yıkayın. Blendıra alın ve mercimeği, 4 su bardağı su ve tuzu ekleyip iyice çekin.

PİŞİRME: Bir tavayı zeytinyağı ile yağlayın. Blendırdan çektiğiniz mercimeği tavaya alın. Karıştırarak kaynatın ve suyunu çekip koyulaşana kadar pişirin.

BUZDOLABINDA BEKLETME: Pişirdiğiniz mercimek peynirini uygun bir kaba yayın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabında bir gün bekletin.

SERVİS: Buzdolabından çıkardıktan sonra dilimleyip servis yapın. Afiyet olsun!

Bu tarif, veganlar ve laktoz intoleransı olanlar için harika bir alternatif olabilir. Ayrıca, sağlıklı beslenmeyi tercih edenler için de değerli bir seçenek sunar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir